Ο καιρός τώρα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Internet....Ο μεγάλος άγνωστος!!!





Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας πλέον για τα καλά. Πολλοί όμως αγνοούν το πόσα μπορεί να τους δώσει αλλά και το πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Δυστυχώς στη χώρα μας ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της το Internet, έχει δαιμονοποιηθεί ή έχει μεταμορφωθεί στο απόλυτο σκιάχτρο για πολλούς. Σίγουρα δεν εννοούμε ότι όλα είναι ρόδινα στο κόσμο του διαδικτύου, παρόλα αυτά όμως δε σημαίνει ότι είναι και κάτι κακό. Απλά όπως όλα έτσι και το Internet θα πρέπει να το χειριζόμαστε λαμβάνοντας τις σωστές προφυλάξεις ώστε να είμαστε καλυμμένοι από κάθε άποψη.

Στη περίπτωση λοιπόν που χρησιμοποιούμε κωδικούς για διάφορες σελίδες όπως διάφορα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Twitter, κ.α.), θα πρέπει να τους κρατάμε μυστικούς και να μη τους δίνουμε σε κανένα και για κανένα απολύτως λόγο!!!

Κάντε τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε όσο πιο δύσκολους γίνεται για αυτούς που μπορεί να επιχειρήσουν να τους "σπάσουν". Μη βάλετε τα προφανή όπως, η ημερομηνία γέννησης ή το όνομά σας. Δημιουργήστε κωδικούς με σύμβολα, κεφαλαία και μικρά γράμματα έτσι ώστε να είναι δύσκολο για κάποιον να τους απομνημονεύσει.

Στη περίπτωση που πιστεύετε ότι κάποιος άλλος σας έχει δει να πληκτρολογήτε κάποιο κωδικό, απλά αλλάξτε τον.

Το Internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για αναζητήσεις, για τη δουλειά και τη διασκέδασή μας, αρκεί αυτές να γίνονται από σελίδες που γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλείς όπως το Google και το Youtube, που γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ιούς και είμαστε προστατευμένοι. 

Φυσικά δε θα είμαστε ποτέ τόσο προστατευμένοι όσο θα θέλαμε αν δεν έχουμε εγκαταστήσει πρώτα ένα πρόγραμμα σάρωσης (antivirus), στον υπολογιστή μας, το οποίο θα ενημερώνεται τακτικά για να μας προστατεύει ακόμα και από τους τελευταίους ιούς που μπορεί να κυκλωφορούν.

Εάν η χρήση γίνεται στο σπίτι τότε θα πρέπει να γίνετε με την επίβλεψη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις σελίδες στις οποίες μπαίνουν τα παιδιά τους. Για περισσότερα επάνω σε αυτό το θέμα δείτε αυτό το άρθρο Ναι στη χρήσή του υπολογιστή για τα παιδιά αλλά με μέτρο .

Με λίγα λόγια το Internet δεν είναι κακό ή μπαμπούλας, απλά πρέπει να το χρησιμοποιούμε σωστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...