Ο καιρός τώρα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ναι στη χρήση του υπολογιστή για τα παιδιά αλλά με μέτρο...

Σίγουρα ζούμε στον αιώνα της έκρηξης της τεχονολογίας. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι όλα αθώα και παραδεισένια, ειδικά για τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο υπολογιστής και ειδικά το internet δεν είναι babysiter για τις ώρες που απουσιάζουν από το σπίτι ή που έχουν δουλειές. Τα παιδιά έχουν άγνοια του κινδύνου και ειδικά οταν πρόκειται για το διαδίκτυο όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους η χρήση του θα πρέπει να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη των γονέων. Παράλληλα οι γονείς θα πρέπει να πουν στα παιδιά τους ότι τα site κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι για μικρά παιδιά αλλά μόνο για ενήλικες που έχουν έλεγχο των πράξεων και των λογων τους, καθώς εκεί μπορεί να συναντηθούν με ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να τα προσελκήσουν μέσω ιδεών ή παριστάνοντας κάποιον άλλον. Παράλληλα καλό θα ήταν να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή ένα πρόγραμμα γονικού ελέγχου έτσι ώστε να αποκλείουν site με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους έτσι ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλα site.

Η χρήση όμως του υπολογιστή μπορεί να είναι θετική όσον αφορά τη μελέτη των μαθημάτω του σχολείου καθώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε βοηθήματα για τα σχολικά μαθήματα ώστε να κάνουμε πιο διασκεδαστική τη μελέτη τους. Παράλληλα μπορούμε να βρούμε διάφορα site εκπαίδευσης μέσα από τα οποία θα απασχολίσουμε το παιδί μας και θα το εισάγουμε στον κόσμο των υπολογιστών και της γνώσης πιο διασκεδαστικά.Φυσικά και θα αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά αφού θα έχουν τελειώσει με τα μαθήματά τους και μόνο για 1-2 ώρες έτσι ώστε να μπορούν να ασχολιθούν και με άλλες δραστηριότητες και να μη χάνουν την επαφή με τη πραγματική ζωή καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι στις μέρες μας χάνουν την επαφή με τη πραγματικότητα.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ΝΑΙ στη τεχνολογία αλλά με μέτρο, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...