Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Free Music Archive: δωρεάν νόμιμη μουσική μέσω Creative Commons





Ψάχνετε για δωρεάν νόμιμη μουσική; Θέλετε να ακούσετε μουσική υψηλής ποιότητας αλλά να είστε και νόμιμος; Η λύση είναι εδώ και ονομάζεται Free Music Archive ή αλλιώς FMA όπως είναι γνωστό.

Τι είναι το Free Music Archive; 

Στον τόπο αυτό οι δημιουργοί διαθέτουν τα mp3 τους εντελώς δωρεάν έτσι ώστε να μπορεί να τα κατεβάσει ή να τα ακούσει ο οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι δυνατό να γίνει καθώς οι δημιουργοί χρησιμοποιούν για τα κομμάτια τους τον χαρακτηρισμό “some rights reserved”, αντί για το κλασικό "all rights reserved" που θα απέκλειε την όποια ενέργεια κατεβάσματος και χρήσης του τραγουδιού από τρίτους.

Με αυτό το τρόπο λοιπόν μπορείτε να εντοπίσετε χιλιάδες καλλιτέχνες και τα έργα τους και να τα αποκτήσετε δωρεάν και πάνω απ' όλα νόμιμα. 

Παράλληλα επιτρέπεται η χρήση των ανωτέρω κομματιών και από djs για τα remixes που μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν, αλλά και από μουσικούς παραγωγούς ραδιοφωνικών σταθμών καθώς επιτρέπεται η μετάδοση τους ραδιοφωνικά αφού κανείς όπως είπαμε δεν έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα. Ακόμη υπάρχουν και έτοιμα playlists από τους ειδικούς και τους υπεύθυνους του site.

Εμπνευσμένοι οι δημιουργοί του FMA από τα Creative Commons και το Κίνημα του Ανοιχτού Λογισμικού προσφέρουν ένα νομικό και τεχνολογικό πλαίσιο για καλλιτέχνες, δημιουργούς και χρήστες που πιστεύουν στις δυνατότητες του ελεύθερου διαμοιρασμού της μουσικής.

Μπείτε λοιπόν στο http://freemusicarchive.org και καλή σας διασκέδαση!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...