Ο καιρός τώρα

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Felix Baumgartner: Ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα!!Εχτές γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδος, ο Felix Baumgartner έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο κόσμο που έκανε ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα!!!


Ο Baumgartner ντυμένος με διαστημική στολή, βγήκε από τη κάψουλα που τον μετέφερε στη στρατόσφαιρα και για λίγη ώρα παρέμεινε στο σκαλοπάτι της εισόδου κοιτάζοντας το κενό και τη Γη από ψηλά από ύψος 39.000 μέτρων. Αμέσως μετά με ένα άλμα βρέθηκε να στροβιλίζεται στη στρατόσφαιρα. Η ταχύτητά του άγγιξε τα 1.173 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να σπάσει το φράγμα του ήχου!!

Στα 4.000 μέτρα άνοιξε το αλεξίπτωτό του και ο Baumgartner προσγειώθηκε με επιτυχία και όρθιος χωρίς να πάθει το παραμικρό!

Η όλη διαδικασία της πτώσης του Baumgartner κράτησε 10 λεπτά κατά τα οποία η αγωνία στη Γη ήταν ολοφάνερη τόσο για τη σύζυγό του όσο και για το προσωπικό της NASA.

Το τόλμημα αυτό μεταδόθηκε από τηλεοράσεις σε όλο το κόσμο και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά αφού κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη δεκάλεπτη πτώση του Felix Baumgartner

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...