Ο καιρός τώρα

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το σχολικό βιβλίο που δίνει απαντήσεις!!!


Μπορούμε να πούμε ότι το όνειρο κάθε μαθητή έγινε πραγματικότητα;

Μετά από τόσες έξυπνες συσκευές τώρα ήρθε η ώρα και για το έξυπνο βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία Vulcan που ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν χρηματοδοτεί τη δημιουργία του ηλεκτρονικού βιβλίου που θα φέρει το όνομα Inquire. Το βιβλίο αυτό έχει την εξής πρωτοτυπία: Τη στιγμή που ο μαθητής θα διαβάζει ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο θα προβάλλονται και οι απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Με ποιο τρόπο όμως θα γίνεται αυτό;

Κατά την ώρα της ανάγνωσης θα προβάλλονται προτεινόμενες σελίδες που περιέχουν απαντήσεις για τα θέματα του κεφαλαίου. Έτσι πατώντας ο μαθητής επάνω στη κατάλληλη υπερσύνδεση θα μεταφέρεται στην ιστοσελίδα που περιέχει την απάντηση.

Ένας ακόμη τρόπος είναι θα είναι ο η πληκτρολόγηση της απορίας του μαθητή σε μια θυρίδα η οποία θα υπάρχει στο λογισμικό. Το πρόγραμμα θα αναγνωρίζει την ερώτηση και θα ψάχνει να βρει τη κατάλληλη απάντηση.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε συνδιάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη στον Καναδά και τα αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι οι μαθητές που διάβασαν με το βοήθημα αυτό είχαν καλύτερες επιδόσεις από τους μαθητές που διάβασαν με τον παραδοσιακό τρόπο κι αυτό γιατί το πρόγραμμα ουσιαστικά προσέφερε έναν καθηγητή στο σπίτι αφού μπορούσαν να λύσουν κάθε απορία τους και να δουν τα κατάλληλα παραδείγματα κάθε φορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...