Ο καιρός τώρα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το μουσείο τεχνολογίας της Ελλάδας!!!





Κάποιοι ίσως γνωρίζουν την ύπαρξή του, κάποιοι άλλοι ίσως να την αγνοούν ή να μη φαντάζονταν καν ότι μπορεί να υπάρχει ένα μουσείο τεχνολογίας στην Ελλάδα. Κι όμως υπάρχει και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.


Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 2001. Το ίδρυμα αποτελεί μετεξέλιξη του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1978 μετά από την εκπόνηση νέου σχεδίου που με βάση την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ιδρύματος.

Το Μουσείο Τεχνολογίας περιλαμβάνει:

  1. Το Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, στο οποίο εκτίθενται μοντέλα αυτοκινήτων που έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκίνησης.
  2. Το Τεχνοπάρκο, που είναι ένας διαδραστικός χώρος που περιλαμβάνει 40 εκθέματα σχετικά με τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, την οπτική, κλπ
  3. Το Εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο οποίο παρουσιάζονται εκθέματα από τεχνολογικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας βασισμένα σε γραπτές πηγές που τα περιγράφουν. Τα εκθέματα αυτά έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή, τις κατασκευές, τη ναυπηγική, κλπ
  4. Κοσμοθέατρο. Μέσα από μια τεράστια οθόνη παρουσιάζονται επιστημονικές και περιβαλλοντικές ταινίες σε 2 αλλά και σε 3 διαστάσεις!
  5. Ψηφιακό Πλανητάριο. Το Ψηφιακό Πλανητάριο έχει ένα θόλο 25m και μια οθόνη 18m με 150 θέσεις. Σε αυτό γίνεται αναπαράσταση αστρονομικών και φυσικών φαινομένων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.
  6. Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας. Εδώ γίνεται δυναμική προσομοίωση ενός ταξιδιού στο διάστημα.
  7. Συνεδριακό Κέντρο.
  8. Χώρος Περιοδικών εκθέσεων.
  9. Βιβλιοθήκη με εκατοντάδες ψηφιακούς και έντυπους τίτλους σε θέματα τεχνολογίας
  10. Εστία Δημιουργικότητας και Καινοτομίας. Ένας χώρος κυρίως για παιδιά με καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες
  11. Κινητό Αμφιθέατρο Επιδείξεων και Πειραμάτων, στο οποίο παρουσιάζονται εντυπωσιακά πειράματα
  12. Χώροι Εστίασης και Αναψυχής
Για μια πρώτη βόλτα και γνωριμία με το Μουσείο Τεχνολογίας μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου είναι και η επίσημη σελίδα του μουσείου.
http://www.tmth.edu.gr/index.php?action=firstPage

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο γνωριμίας με το Μουσείο Τεχνολογίας Noesis:

1 σχόλια:

Δήμητρα Λογγίνου είπε...

Υπέροχο!!!! Πραγματικά μοναδικό

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...