Ο καιρός τώρα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

3D υπερηχογράφημα: μια μαγική εικόνα

Πριν έρθει ένα μωρό στον κόσμο οι γονείς του (και όχι μόνο) έχουν την αγωνία σε ποιον θα μοιάζει, πως είναι και πως νιώθει το παιδί τους μέσα στη μήτρα της μητέρας του! Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό απάντηση στα ερωτήματα αυτά και σε πολλά άλλα με το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα. Αυτό το τύπο υπερηχογραφήματος επιλέγουν τα ζευγάρια ειδικά στις τελευταίες εβδομάδες της κύησης, αφού τότε το παιδί είναι πιο άρτιο και μοιάζει αρκετά στην εμφάνιση που θα έχει όταν γεννηθεί. Το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα προκύπτει από την σύνθεση πολλών δισδιάστατων εικόνων. Στα περισσότερο εξελιγμένα μηχανήματα μπορούμε να βλέπουμε το έμβρυο τρισδιάστατο σε πραγματικό χρόνο (4D), δηλαδή να βλέπουμε τις κινήσεις του. Πραγματικά για τους μέλλοντες γονείς είναι σαν να βλέπουν τη φωτογραφία του παιδιού που σε λίγο καιρό θα κρατάνε στα χέρια τους!!

Βέβαια εκτός από το ρομαντικό και συναισθηματικό μέρος η τεχνολογία αυτή βοηθάει τον γιατρό στο να μπορέσει να διακρίνει καλύτερα το έμβρυο, τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του.  Φυσικά αυτό δεν καταργεί το κλασικό δυο διαστάσεων υπερηχογράφημα καθώς αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τους επιστήμονες και τα συμπεράσματά τους.

Ουσιαστικά λοιπόν τρισδιάστατο υπερηχογράφημα καλύπτει πιο πολύ την ανάγκη του ζευγαριού αλλά και της οικογένειας να δουν το μωρό πριν αυτό έρθει στο κόσμο!!!

Το παρακάτω βίντεο δεν είναι ένα πραγματικό 3d υπερηχογράφημα αλλά είναι διασκεδαστικό...



Εδώ όμως μπορείτε να δείτε ένα πραγματικό 3d υπερηχογράφημα!!! Είναι πραγματικά εκπληκτικό...



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...