Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ανακαλύφθηκε το πρώτο έγχρωμο φιλμ στον κόσμο


Ερευνητές του Εθνικού Μουσείου Μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακάλυψαν πρόσφατα το πρώτο έγχρωμο κινηματογραφικό φιλμ της ιστορίας, το οποίο χρονολογείται από το 1902, μεταδίδει το BBC .

Η κινηματογράφηση είχε γίνει από τον Edward Raymond Turner και ήταν για 110 χρόνια στη μεταλλική θήκη του, πριν ανακαλυφθεί.

Ο Turner είχε κατοχυρώσει την τρίχρωμη επεξεργασία το 1899, με τη βοήθεια του αμερικανού επιχειρηματία Charles Urban, αλλά πέθανε μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 29 ετών. Ο Urban εξέλιξε τη διαδικασία τού Turner και το 1909 εισήγαγε το δίχρωμο σύστημα Kinemacolor. Μέχρι πρόσφατα, τα έγχρωμα φιλμ του Urban, θεωρούνταν το πρώτο έγχρωμο κινηματογραφικό υλικό.

Η αποκατάσταση του φιλμ ήταν πολύπλοκη και χρειάστηκαν επίπονες προσπάθειες, αφού είναι γυρισμένο σε ένα φορμά που δεν υπάρχει, μεγαλύτερο από 35mm.

Ο Michael Harvey που ανακάλυψε το φιλμ, μαζί με ακόμη δύο ειδικούς συνεργάτες, επεξεργάστηκαν το υλικό μέσω έγχρωμων φίλτρων, ακολουθώντας και σημειώσεις του Turner και το αντέγραψαν σε φιλμ 35mm μέσω ειδικά κατασκευασμένης μηχανής. Κατόπιν, το υλικό ψηφιοποιήθηκε από την υπηρεσία αρχείων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Πηγή: e-pcmag.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...