Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σοβαρό κενό στη Java θέτει σε κίνδυνο 1 δισ. υπολογιστές!





Ένα νέο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις της Java, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εγκατασταθεί malware σε περίπου 1 δισεκατομμύριο Mac και PC παγκοσμίως.
Ο ερευνητής ασφαλείας συστημάτων Adam Gowdiak ανακάλυψε το bug εχθές, το οποίο και αφορά τις εκδόσεις της Java 5, 6 και 7. Το πρόβλημα δε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους χρήστες Mac OS X από την έκδοση Snow Leopard 10.6 και τις νεότερες στις οποίες η Java ήταν προεγκατεστημένη.

Ο Gowdiak δεν έχει δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και τονίζει πως έχει ενημερώσει λεπτομερώς την Oracle, κατασκευάστρια της Java, η οποία προτίθεται να εκδώσει ενημέρωση ασφαλείας - ας ελπίσουμε πριν το επόμενο καθιερωμένο update της, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός του 1 δισεκατομμυρίου υπολογιστών, προκύπτει από τα στοιχεία τής Oracle, σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Java παγκοσμίως.

Τελευταία, έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά κρούσματα με τη Java, με το πιο πρόσφατο να "αναγκάζει" τη Mozilla να πάρει την πρωτοβουλία να συστήσει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Java plug in, για την ασφάλειά τους.

Πηγή: e-pcmag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...