Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προστασία του υπολογιστή από τη ζέστη

Τις ημέρες αυτές η ζέστη σε όλη τη χώρα ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εκτός από τον εαυτό και τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα πρέπει να γνωρίζουμε και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε και τον υπολογιστή μας.


Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε τη σωστή ψύξη του υπολογιστή σας. Πως γίνεται αυτό;
  1. Σιγουρευτείτε ότι ο αέρας μπορεί και εισέρχεται στο εσωτερικό της κεντρικής μονάδας μέσω των κατάλληλων αγωγών. Στο πλάι και στο πίσω μέρος του υπολογιστή υπάρχουν πάντα κάποιες μικρές τρυπούλες, φροντίστε να μη τις κλείνεται ποτέ γιατί από εκεί μπαίνει ο αέρας που ανανεώνει τη ψύξη του υπολογιστή.
  2. Ελέγχετε ότι όλοι οι ανεμιστήρες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κεντρικής μονάδας δουλεύουν σωστά. Τα περισσότερα εξαρτήματα του υπολογιστή έχουν ανεμιστήρες, το τροφοδοτικό, ο επεξεργαστής και άλλα. Αν ακούτε το θόρυβο τους (ναι αυτό το βουητό) τότε δουλεύουν όλα μια χαρά. Αν όμως η απόδοση του υπολογιστή έχει πέσει ή δεν ακούτε το θόρυβο με την ίδια ένταση, τότε κάποιος έχει σταματήσει.
  3. Εάν ο υπολογιστής σας είναι φορητός laptop, netbook τότε τα πράγματα είναι πιο απλά αφού θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια βάση ψύξης. Αυτές κυκλοφορούν σε δύο τύπους: ανεμιστήρας και air condition. Είναι ένα απαραίτητο εξάρτημα για κάθε φορητό υπολογιστή.
  4. Χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασίας. Κάποιες εταιρείες επεξεργαστών διαθέτουν ειδικά προγράμματα τα οποία σας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας. Εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε μια αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του υπολογιστή σας σε περίπτωση που προκύψει κάποια επικίνδυνη υπερθέρμανση.
  5. Φροντίστε να εργάζεστε σε κλιματιζόμενους χώρους καθώς η εξωτερική θερμοκρασία επηρεάζει άμεσα τη θερμοκρασία και την απόδοση του υπολογιστή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...