Ο καιρός τώρα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η αρχή της ιστορίας: Ο Υπολογιστούλης και οι ιοί



Μια φορά κι ένα καιρό, σ' ένα μεγάλο εργοστάσιο γεννήθηκε ένας μικρούλης υπολογιστής που το όνομά του ήταν "Υπολογιστούλης"! Μόλις γεννήθηκε τον έβαλαν μέσα σε μια μεγάλη κούτα και τον έστειλαν σε ένα υπέροχο και λαμπερό μαγαζί. Στο μαγαζί αυτό τον έβαλαν σ' ένα ράφι και τον περιποιούνταν κάθε μέρα. Τον ξεσκόνιζαν, τον καθάριζαν, τον έβαζαν να παίζει μουσική και ήταν πολύ όμορφος και πολύ ευτυχισμένος. Μαζί λοιπόν με άλλους μικρούς και μεγαλύτερους υπολογιστές περίμενε τη στιγμή που θα ερχόταν να τον επιλέξει κάποιος για τον αγοράσει και να τον πάρει σ' ένα ζεστό σπίτι.Ένα βράδυ λοιπόν όταν έφυγαν οι άνθρωποι από το μαγαζί, ο μικρός Υπολογιστούλης ψιθύρισε:
-Αχ και να ερχότανε κάποιος και για εμένα....
Τότε ένας μεγαλύτερος υπολογιστής του είπε:
-Θα έρθει και η σειρά σου, αλλά όταν θα πας σε κάποιο σπίτι θα πρέπει να προσέχεις!
-Τι να προσέχω; Ρώτησε ο μικρός Υπολογιστούλης.
-Στα σπίτια τους οι άνθρωποι δεν ακούνε μόνο μουσική ούτε απλά θα σε ξεσκονίζουν, μπαίνουν και στο internet και βάζουν και διάφορα προγράμματα μέσα σου!!!
-Και που είναι το κακό; Ρώτησε ξανά ο μικρούλης.
-Κάποιοι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα εργαλεία και μπορεί να κολλήσεις κάποιον ιό και ν' αρρωστήσεις.
Ο μικρός Υπολογιστούλης φοβήθηκε. Δεν είχε αρρωστήσει ποτέ μέχρι σήμερα!!!
-Και τι μπορεί να πάθω;
-Μπορεί ν' αρχίσεις να πηγαίνεις πιο αργά σαν τον Γέρο υπολογιστή που έχουμε στο υπόγειο του μαγαζιού, ή να σβηστούν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις τώρα!!!
-Και τι μπορώ να κάνω για να γλιτώσω; Είμαι πολύ μικρούλης ακόμα δε θέλω να γίνω σαν τον Γέρο υπολογιστή που δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς πια....
-Μην ανησυχείς, έχουμε κι εμείς το όπλο μας!!! Είπε ο μεγάλος υπολογιστής και χαμογέλασε. Πριν φύγεις από το κατάστημα ο υπεύθυνος θα πει σου βάλει ένα πρόγραμμα που το λένε antivirus, με αυτό θα μπορείς να αντιμετωπίσεις όλους τους ιούς. Αν αυτός που θα σε πάρει θα το ενημερώνει συχνά και θα σου βάζει καινούριο κάθε χρόνο τότε ίσως και να μη χρειαστεί ποτέ να πας στο γιατρό.
-Υπέροχα!!! Φώναξε ο Υπολογιστούλης.
Το επόμενο πρωί ήρθε μια οικογένεια. Ήθελαν να αγοράσουν έναν υπολογιστή. Ο Υπολογιστούλης ήταν τόσο όμορφος που δεν μπόρεσαν να του αντισταθούν. Τότε όπως ακριβώς του είχε πει ο μεγάλος υπολογιστής, ο υπεύθυνος του καταστήματος τον κατέβασε από το ράφι, τον πήρε μαζί του στο τεχνικό τμήμα, του πέρασε ένα antivirus, τον έβαλε σε μια κούτα και τον παρέδωσε στη νέα του οικογένεια. Πριν όμως τους τον δώσει τους έδωσε συμβουλές για το πως μπορούν να τον προστατέψουν από τους ιούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...