Ο καιρός τώρα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου στο Facebook


Το κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά στην αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών, σύμφωνα με το BBC. Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών, δεδομένων και φωτογραφίων που "ανεβάζουν" στο διαδίκτυο. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο οι χρήστες, καθώς και νέους τρόπους απομάκρυνσης των «ετικετών» που προσδιορίζουν ποιος χρήστης απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία.


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας που επιχειρεί, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα το περιεχόμενό τους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε έκπληξη στους χρήστες. Επιθυμούμε όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το περιεχόμενό τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας» τόνισε η Έριν Έγκαν, υπεύθυνη προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

Από την άλλη, ειδικοί επισημαίνουν ότι το ηλεκτρονικό «συμμάζεμα» του Facebook συνδέεται άμεσα με την επικείμενη έκδοση μηχανής αναζήτησης από το κοινωνικό δίκτυο. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου το Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ γνωστοποίησε επισήμως την πρόθεση του δικτύου να δημιουργήσει μηχανή αναζήτησης.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της εταιρείας ερευνών Ovum Μαρκ Λιτλ, η συγκεκριμένη κίνηση έχει τεράστια εμπορική αξία για το Facebook, αλλά παράλληλα εγείρει σημαντικά ζητήματα σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο. «Οργανώνοντας τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη, το Facebook θα δίνει τη δυνατότητα ευκολότερα σε κάποιον να τα εντοπίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιτλ. Και προσθέτει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες πληροφορίες θα είναι προσβάσιμες από τη μηχανή αναζήτησης. Υποθέτω ότι το Facebook θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν εάν θέλουν να μοιραστούν ή όχι τα δεδομένα τους. Είναι ενδιαφέρον να δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα το κάνει».

Πηγή: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...