Ο καιρός τώρα

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος για πάντα στα Windows XP από την Microsoft!!!


Είναι η αγαπημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Windows. Παρόλα αυτά όμως η Microsoft αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στη λειτουργία της!!!

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft αποφάσισε και παράλληλα ανακοίνωσε ότι από την έκδοση των Windows 8 και μετά δε θα είναι δυνατή η υποβάθμιση (downgrade) του λειτουργικού συστήματος ενός υπολογιστή που έχει από το εργοστάσιο την έκδοση Windows 8 ή ανώτερη σε Windows XP. Οι μόνες υποβαθμίσεις που θα επιτρέπονται θα είναι σε Windows 7 και σε Windows Vista. 

Αυτό συμβαίνει καθώς  πάνω από το 42% των χρηστών χρησιμοποιούν το λειτουργικό των ΧΡ παρότι έχουν περάσει 11 χρόνια από την ημέρα που εμφανίστηκε. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς η έκδοση των ΧΡ είναι πιο εύχρηστη αλλά και πιο ελαφριά για τον υπολογιστή αφού δεν έχει ιδιαίτερα γραφικά χαρακτηριστικά.

Οι βασικοί χρήστες της έκδοσης ΧΡ είναι κυρίως επιχειρήσεις και οργανισμοί που δε μπορούν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στο νέο λειτουργικό των Vista και 7 και προτιμούν τη σιγουριά των ΧΡ. Μια άλλη κατηγορία είναι οικιακοί χρήστες που προτιμούν τη λειτουργική σταθερότητα του συστήματος των ΧΡ.

Όπως και να έχει λοιπόν τα ΧΡ σας και τα μάτια σας....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...